Följ KOMPAN

Ett utsatt bostadsområde får sin önskade spontanidrottsplats!

Nyhet   •   Jul 13, 2017 08:00 CEST

KOMPAN Utegym i Rönnedal Alvesta

Nyligen invigdes platsen som de boende längtat efter. AllboHus fastighets AB har lagt ner mycket tid och engagemang på att skapa en samlingspunkt i Alvesta. Syftet har varit att skapa en mötesplats för kultur- och fritidsändamål. Boverket har varit med och finansierat delar av projektet och ett krav var att de boende i området skulle få vara med och påverka sin omgivning - och det har de verkligen kunnat göra. Allbohus har bjudit in de boende i området till olika former av boendeinflytandemöten där idéer har fångats upp. Önskemålen var att få en multiarena, ett utegym och sociala ytor att vara på. Något man tagit hänsyn till, det finns något för alla.

Vi på Kompan är stolta över att ha fått leverera utrustningen till Rönnedal och att få bidra till ökad trivsel för de boende. Resultatet blev en multiarena för ungdomarna att hänga på och ett utegym som alla oavsett träningsnivå kan använda. Det skapas möjligheter till att träna, leka och att vara aktiv vilket uppmuntrar till en mer hälsosam livsstil. På lekytan finns bland annat ett lekhus, gunga och en hinderbana.

Vid val av arena har materialet verkligen varit avgörande. Både gymmet och multiarenan är av galvaniserad stål vilket gör att det är näst intill underhållsfritt. Även extra hög arena har valts för att kunna hålla bollarna inom området. Ett annat önskemål var att arenan skulle kännas luftig och inte som en stängd yta.

-Vi valde utegymmet och multisportarenan på grund av materialet. Hållbarheten har varit betydande i projektet – det ska hålla i många år, säger Mattias Tuneskog på AllboHus, som varit projektledare för bygget.

Övrigt att nämna om platsen är att det finns trevliga sittytor och en tilltagen grillplats. För att uppnå extra trygghet och tillgänglighet ska även anläggningen belysas.

Vill du veta mer om oss: www.kompan.se

Läs mer om våra Utegymprodukter http://viewer.zmags.com/publication/6f26c9e8#/6f26c9e8/1

Gilla oss på:

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera