Följ KOMPAN

Lyckad utelek från KOMPAN i Lomma!

Nyhet   •   Aug 22, 2014 13:28 CEST

I Karstorp som ligger i Lomma kommun strax utanför Lund byggs en ny högstadieskola, Karstorpsskolan södra. Den nya högstadieskolan har plats för 300 elever i årskurs fyra till nio och kompletterar Pilängsskolan som hittils varit kommunens enda högstadieskola. Skolans utemiljö är spännande. Stad och Landskap och Jeanette Nilsson har gestaltat miljön och projekterat skolgården ner i minsta detalj med ett koncept baserat på kantiga och knäckiga former som möter mjuka. På skolans entrésida finns främst möjligheter till aktiva lekar med klätterställning och Multisportarena. På parksidan ligger fokus på umgänge i form av ytor att gå kring och sitta på, exempelvis amfiteatern.

- Tanken för skolgården har bla varit att skapa goda möjligheter för undervisning utomhus, att kunna använda skolgården i pedagogiken, berättar Jeanette Nilsson. Vidare har vi försökt att hitta varierade aktiviteter som tilltalar både pojkar och flickor. Bland annat har vi föreslagit en dansstudio med spegelvägg och discokula eftersom dans är något som tilltalar både flickor och pojkar.

Häng för det sociala spelet

Vidare finns det mycket sittplatser att sitta och hänga vid och vara en del av det sociala spelet på en skolgård. Framförallt de äldre barnen  - att betrakta andra / bli betraktad själv. Bland annat finns en stor amfiteater på östra sidan. Den rymmer alla skolans elever och fungerar även som samlingsplats. Vidare finns det även hängmatta, berättar Jeanette Nilsson.

Lekparksleverantören KOMPAN har levererat produkterna till Karstorps Södra. KOMPAN är en lekplatsleveratör som utvecklar, producerar och marknadsför lekplatsutrustning till alla åldersgrupper.  Till Karstorp har KOMPAN bla annat levererat Snurrkoppar, stålgungor och en Supernova.

Källa: Nummer 3 2014 av Nordisk Sport & Fritidsmiljö 

E-magasin: http://www.e-magin.se/paper/skjx6531/paper/1

Läs mer om KOMPAN här: www.KOMPAN.com


Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera