Följ KOMPAN

KOMPAN skapar träningsmöjligheter för medborgare - med fokus på att göra samhällen mer aktiva med träning för alla

Pressmeddelande   •   Apr 21, 2016 09:00 CEST

Varje dag möts KOMPAN av kunder i hela världen som kämpar med den snabba urbaniseringen och med en befolkning som blir mer och mer stillasittande. Det är en utmaning för alla samhällen idag att skapa tillgängliga träningsmöjligheter för medborgare.

Globalt är det över 39% av alla vuxna och 80% av ungdomar i industriländerna som inte kommer upp i WHO´s rekommenderade nivå på fysisk aktivitet. Kostnaden för inaktivitetsrelaterade sjukdomar, sjukskrivningar och förlorad produktivitet håller på att bli för stor och kostsam och pressar redan strama budgetar inom kommunen.

KOMPAN Sport & Fitness Institute har tillsammans med träningsexperter tagit hänsyn till marknadstrender, kundens behov och vad medborgare behöver för att bli mer fysiskt aktiva.

Rob Boogmans, som är ansvarig för KOMPAN Sport & Fitness Institute och fysioterapeut, säger:
"KOMPANs egen forskning visar att det finns en önskan att bli mer aktiv men - tid, pengar och motivation är den största anledningen som anges för att inte vara aktiv. För att aktivera de personer som inte motionerar behöver kommuner få tillgång till effektiva träningsplatser anpassade för alla åldrar och fysiska förmågor. Men det krävs mer än så", säger Rob Boogmans och fortsätter: "Tydliga instruktioner och motivation är också en del av lösningen för att skapa en långsiktig effekt. Forskning visar också att en digital och fysisk handledning ökar träningseffektiviteten, uthålligheten och träningsfrekvensen."

Baserat på dessa insikter har KOMPAN utvecklat ett helt nytt träningskoncept som inte bara erbjuder nya innovativa träningsredskap utan också en App som fungerar som en träningsguide med olika träningsprogram och utmaningar samt kostråd. Lösningen erbjuder också möjligheten att ansluta sig till andra motionärer i det lokala området eller ta kontakt med en instruktör som kan ge utbildning på plats.

Ett heltäckande koncept designat för att få kommuner och samhällen mer aktiva. Det leder till hälsosammare medborgare, starkare kommuner, och på lång sikt ökad ekonomisk välfärd.

Efter lanseringen av det nya träningskonceptet i Mars har vi fått stor uppmärksamhet och många kommuner har visat stort intresse.

Läs mer om vårt nya Fitness sortiment:

http://viewer.zmags.com/publication/dc1aeab9#/dc1aeab9/1

För mer information kontakta:
VD/MD Henrik Rosencrantz
031-7971442

KOMPAN - världsledande inom lekplatsutrustning!

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera